יש כאלה מסכנים סובלים בחדר כושר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

09/07/2015 | 14:33 | מאת: שניאור

קודם כל היי, סתם ככה יצא לי לראות מתאמנים רציניים שמרימים משקלים ועובדים ברצינות אך הפרצוף שלהם נראה סובל, מצד שני ראיתי גם אחרים שחיוך ועונג על פרצופם בעת הסט וקצת לאחריו. האם יש קשר בין רמת האנדרופינים והנוירטרנסמיטורים שמופרשים כתגובה לאימון כלומר אצל אנשים שסובלים יש רמה נמוכה יותר של מתווכים כימיים אלה ? יש מצב שזוהי דרך עקיפה לדעת מי מתאמן חזק מידי, נותן יותר מידי סטים וחזרות ( ואולי בהמשך יהפוך לאימון יתר) שכן סטרס פיזיולוגי גדול מידי מפחית אנדרופינים מאשר אימון ברמה סבירה ולכן הם יראו "סובלים" ?? נראה לך שיש מתאם בין ההנאה באימון ליכולת להתמיד בו, אמנם קבוצה "הסובלים" מרימים משקלים מכובדים ובאמת משקיעים אך לא לאורך זמן...?? תודהה!!

נדב, זו באמת סוגייה מעניינת. לא מכיר מחקר שנעשה בנושא, סביר שהורמוני הסטרס יהיו גבוהים יותר אצל הסובלים והאופייטים יהיו גבוהים יותר אצל החייכנים- נשמע כמו שאלת מחקר מעניינת לעבודת המסטר שלך?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ