מה זה הכאב הזה?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/05/2015 | 17:20 | מאת: m

שלום אני בת 30 עושה הרבה ספינינג ויוגה לאחרונה במכון כוש. משהו כמו 5 -7 פעמים בשבוע, רואה תוצאות ונהנת מאוד. גם היכולות שלי השתפרו, אני יותר גמישה, חזקה, מתוחה, יציבה, שרירי ליבה חזקים יותר וכד.... את השיעורים אני עושה בערב והבעיה שלי זה כאבים באזור העקוז כמה שעות לאחר השיעור וביום למחרת (הכאבים הם רק בזמן ישיבה.). זה כאב שמתחיל בישבן ונמשך (או שלא) עד לאורך כל הרגל. כשאני יושבת אני מרגישה את זה יותר ובעיקר וזה כאב מציק. כמו כאב שרוצים למתוח את הרגל להקלה. מרגיש כמו כאב של שרירים אבל אני תוהה למה שיכאבו לי השרירים אם אני דווקה משתפרת ויכולה היום לעשות תנוחות ותרגילים שלא יכולתי בעבר. האם יכול להיות שאני מותחת את השרירים יותר מידי? ולכן כואב לי? מה דעתך? מה מקור הכאב? ומה הסיבה? ומה לעשות כדי למנוע את הכאב או להקל עליו? תודה רבה.

סביר להניח שמדובר בעומס יתר על שרירי הישבן, במיוחד על הפריפורמיס, שלוחץ על שלוחות של העצב הסכיאטי, אפשר שיש גם מעורבות דלקתית. אני ממליץ לגשת לפיזיותרפיסט שילמד אותך כיצד למתוח את האזור, ולהוריד עומסים בתקופה הקרובה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ