כתפיים "רגישות"

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/05/2015 | 00:44 | מאת: ספי

היי, אני מתאמן כבר זמן רב בחדר כושר, אבל בכל הנוגע לתרגילי כתפיים אני מרגיש שאחרי כמה סטים במשקלים לא הכי כבדים כאבים בכתפיים באיזורים שונים ... חשבתי לנסות משהו אחר- לשכב על ספה ולהרים את המשקולת במצב שהגוף מאוזן, והתחלת התנועה כשהזרוע צמודה לכיס המכנסיים , לבצע גם הרחקת כתף וגם כפיפת כתף כאשר המומנט הכי גדול זה בתחילת התנועה ( בדיוק ההיפך ממצב עמידה שבו הכי קשה זה כשהזרוע מגיעה למעלה והיא מקבילה לרצפה). דבר זה מאפשר שימוש טוב יותר בסופרספינטוס דווקא כאשר הזוית הכי קשה, גם הרכיבים האלסטיים בזויות הכי קשה עובדים יותר, וגם לא מתבצעת "צביטה" בכתף כאשר הזרוע מתרוממת מידי למעלה ... כל אלו גורמים לשריר לעבוד חזק יותר אך בפחות קושי בתקווה שימנע כאב.. מה דעתך? זה אימון טוב ויעיל?

ספי, בדרך כלל אנחנו רוצים שהעומס המשוקלל (בתלות במומנט) יתאים לזוית הקריטית בעלת הכוח המרבי של השריר. החיסרון המרכזי בתרגיל (בהנחה שמתבצע עם משקולות) שאתה מבצע הוא שיש דיסאסוציאציה בינהם- כלומר העומס המרבי הוא בתחילת הכפיפה בזמן שהדלטואיד לא בשיאו (השיא הוא באזור ה- 90 מעלות). מאידך, ביצוע של התרגיל כנגד גומייה יכול להיות טוב יותר, אז רמת העומס גדלה עם התארכות הגומייה ומגיעה לשיא עם כפיפה ל-90 מעלות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ