הזדקנות/ התבגרות מהירה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/05/2015 | 02:13 | מאת: הנרי

האם אנשים שמתבגרים לאט יותר בגיל ההתבגרות הם אחרונים לגבוה, להצמיח זיפים, או לעלות במסת השריר עקב עיכוב בהפרשת טסטוסטרון?? הם כנראה יחיו יותר, אך מעניין אותי אם גם בגיל צעיר ההתפתחות הפיזיולגית מעוכבת אצלהם במידת מה..

גיל ההתבגרות המינית באכלוסייה בריאה תלוי בהפרשת הורמוני המין ובתגובה של אברי המטרה להפרשת ההורמונים. ישנן תיאוריות שונות שמציעות שקיים מעין טרייד-אוף, בין פריון והתבגרות מינית, לבין תוחלת החיים. התיאוריות קונטרוורסליות, מבוססות חלקן על מחקרים בבעלי חיים וחלקן על בני אדם. קשה מאוד לנבא תוחלת חיים, במיוחד שלהערכתי, הגורמים הסביבתיים הם בעלי משקל גדול יותר מאחרים בהיבט זה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ