ריצות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/03/2015 | 11:06 | מאת: שרון

שלום חורש. אני רץ 2-3 בשבוע בסביבות ה8-10 ק"מ. יש לי מטרה להגדיל מסת שריר ברגליים עם עבודת משקולות לאנצ'ים סקוואטים וכו'. השאלה עם הריצות מתנגשות במטרה ויוכלות למנוע או לעכב התפתחות של השריר? תודה

ריצות סבולת והספק מפתחות סבי שריר המותאמים לסבולת אירובית, יעילים יותר בניצול חמצן, אך בעלי מסה נמוכה יותר. אם זה באמת חשוב לך להגדיל מסה שרירית ברגליים, אני ממליץ שתעבור להליכות ותשלב פעם-פעמיים בשבוע אימונים אינטרוואליים קצרים ואינטנסיביים, למרות שאנאירוביים במהותם, יסיעו לשמר תפוקה לבבית גבוה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ