עזרה מחורש

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/09/2014 | 05:55 | מאת: שבי

שלום. אני 4 חודשים אחרי ניתוח acl ומינסקוס. הפיזיו לפני חודש נתן לי תרגילים עם משקל די גבוה, כמו לדוגמא סקוואט, סקוואט על רגל אחת, לאנג ודדליפט על רגל אחת. רציתי קצת לגוון ועשיתי מספר אימונים את אותם התרגילים עם משקל ממש נמוך(3 קילו ביד) אבל על פיתה. מה היתרונות והחיסרונות על זה ששינתי והתאמנתי בלי משקל כבד על אביזר פיתה? 2.לאחר 3 חודשים מהניתוח כבר מומלץ לבצע קפיצה בחבל, האם האימפקט בקפיצה בחבל באמת כזה נמוך שאפשר לעשות מעט זמן אחרי הניתוח? והאם העבודה הספציפית בתרגיל זה זה של שרירי הידיים ושריר התאומיים? תודה רבה על עזרתך

1. אימון על פיתה מגביר את התגובה העצבית של רפלקסים עצביים של שרירים מייצבים. 2.התזמון של תרגילים באימפקט גבוה כמו קפיצה על חבל תלוי בהתקדמות האישית של המשתקם. לספורטאי עם ניתוח מוצלח ושיקום אינטנסיבי בהחלט אפשר להגיע תוך 3 חודשים גם לקפיצה על חבל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ