כתף ימין- הגבלה בתנועה ותחושת כאב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/09/2014 | 14:51 | מאת: שלמה

מזה כחודש יש לי כאבים בכתף ימין בעת מתיחה של הזרוע אחורה ( פשיטת יתר בכתף) , ובעת קירוב אופקי מקסימלי למתיחה של כתף אחורית. בנוסף לפעמים מרגיש תחושת התקעות במפרק בעת ביצע לחיצת כתפיים. הייתי אצל אורטופד והוא תוך מספר שאלות ( מבלי בדיקה גופנית) קבע שמדובר בדלקת, ולא ציין איפה למרות ששאלתי אם זה בגיד של הבייספס , בעצם הבריח. הוא המליץ לי להפחית בעצימות האימונים ולהמשיך בכל מה שאנינו גורם לכאב. כששאלתי כמה זמן זה ייקח אמר לי משהו כמו חצי שנה ( שזה נשמע הרבה מאוד זמן) .. הוא גם אמר שפיזיותרפיה לא תעזור אך לאחר התעקשות שלי נתן לי הפנייה, אך שהתקשרתי התור הכי קרוב בעוד כחודש וחצי, וגם אז בערב שאני עובד... הוא גם נתן לי כדורים של סלקוקס 200 מג לעשרה ימים ... בקיצור אני מרגיש תקוע גם מבחינת מהלך הטיפול וגם מבחינת היחס של הרופא אליו, לכן חשבתי האם תוכל להמליץ לי על תרגילים שאוכל לבצע בעצמי , מתיחות או חיזוק כלשהו ( יש לי ידע באנטמיה ותרגילים כך שזה יהיה לעזר) ... תודה!!!

שלמה, אני מבין שאתה מתאמן בחדר כושר? יש להניח שמדובר בפציעה כתוצאה מעומס יתר. אם הכאבים החלו רק לאחרונה ולא הייתה כל חבר, יש להניח שתוכל לשפר את מצב הכתף תוך זמן קצר. לגבי האבחנה של דלקת, אני מציע לנסות לקחת את הסלקוקס כל עוד אתה חש שנטילתם מובילה לשיפור בתחושת הכאב- אז סביר שאכן קיימת דלקת. אתה יכול לשלב קונטרסטים, של קירור וחימום לסירוגין כדי לזרז את ההחלמה, כמו גם שימוש במשחות מקומיות- כמו וולטרן ומשחות קרות. קשה מאוד לומר מהתאור שלך היכן בדיוק הפגיעה ובכל זאת אני ממליץ על מתיחות עדינות עד לסף הכאב, מספר פעמים ביום וברגע שיש הקלה משמעותית להתחיל עם תרגילי חיזוק בהתנגדות נמוכה עם גומייה. עם זאת אין תחליף ליעוץ של סמכות שיקומית מתחום הספורט וישנם מכונים פרטיים רבים, מחוץ למכוני קופת החולים שניתן להגיע ולקבל בהם יעוץ בעליות סבירות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ