פציעה מוזרה בהמסטרינג שתמיד חוזרת!

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/09/2014 | 09:23 | מאת: סהר

שלום אני כדורגלן בן 25 , הפציעה שלי או הפציעות שלי בזמן האחרון הם קצת מוזרות! כל פעם אחרי משחק של 90 דק'' או אימון אינטנבסיבי אני מרגיש כאבים בשריר הירך האחורי, הבעיה שהכאב לי מופיע אחרי המשחק ואפילו לא 24 שעות אחרי.. אלא רק אחרי 2 לילות בערך כ36 שעות אני מתחיל להרגיש את הכאבים.. מה ניתן לעשות ? זה מאוד מקשה עליי!

במקרים מסוימים תופעה כאבי שרירים מאוחרים 48 שעות לאחר מאמץ יכלה להופיע אצל ספורטאים. ראשית יש לבחון אם יש קיצור, חולשה אודם או חום מקומי. אני מצפה שקירור השריר עם קרח, לאחר המשחק ומתיחות קלות ורציפות יכולות לסייע להתאוששות טובה יותר שלו. זה אופייני להמסטרניג מקוצר עם פציעה ישנה. כדאי מאוד לבצע תרגילי חימום ומתיחות בליסטיות לפני המשחק ולבצע תרגילי כפיפת ברך בעוצימות עולה כדי לחזקו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ