עזרה חשובה מחורש

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/08/2014 | 07:56 | מאת: שבי

שלום חורש. אני 3 חודשיים אחרי ניתוח רצועה צולבת בברך +מיניסקוס. הייתי אצל האורטופד אמר שהברך במצב טוב מאוד. אמר לי להתחיל לרוץ בצורה הבאה:דקה ריצה קלה(50 אחוז) ואז דקה הליכה כפול 6/8 סטים.(מרגיש טוב עם האימון ריצה הזה). 1.רציתי לדעת על איזה מרכיב כושר גופני אני עובד(רק סבולת)? 2.האורטופד אמר לי חשוב מאוד מאוד להתחיל אופניים בח.כ הבעיה שאני משתעמם סתם ככה לרכב על אופניים, האם האימון הבא(שאתה המלצת לי עליו) מתאים, אימון על מחזורי:תרגיל סקוואט ואז ישר 3 דק אופניים, ואז לחיצת חזה ואז ישר 3 דקות אופניים ככה 6/7 תרגילים כוח ואז מיד 3 דק אופניים?? מאוד חשובה לי תשובתך. תודה

שבי, אני שמח לשמוע שאתה מתקדם. אני מעריך שעוד מוקדם להיכנס לאימון על מחזורי. תתחיל בתרגילי חיזוק לברך פשיטה וכפיפה עם משקלים קלים בטווח תנועה מוגבל שבין 120- 180 מעלות. תשלב תרגילי עליית מדרגה רגל-רגל, בתחילה עם מדרגה נמוכה של 10 ס"מ ולאחר לעלות את גובה המדרגה בהדרגה. תדאג לחימום טוב לברך ללא נשיאת משקל לפני (אפשר על אופניים בהתנגדות נמוכה) ובהמשך תתחיל תרגילי שיווי משקל על רגל אחת. תבקר את ההתקדמות שלך - אם לא כואב ולא מתנפח סימן שאתה בסדר. אפשר לקרר עם קרח בסוף האימון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ