ריח גוף

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

09/07/2014 | 01:18 | מאת: גל

היי, האם ישנה סיבה פיזיולוגית לכך שחלק מהאנשים רגישים מאוד/ נגעלים מריח גוף של אדם הנמצא לידם? אין כוונתי לריח זיעה חזק לאחר ריצה ארוכה, בבגדים לא מאווררים ומבלי להשתמש בדאודורנט, אלא ריח גוף ייחודי שמהר מאוד מופיע גם לאחר מקלחת ושימוש בדאודורנט. לא מובנת לי הנקודה שאצל אותם אנשים לעיתים ריח של סיגריות, אלכהול ועוד לא מפריע להם. האם זה קשור לכך שריח גוף משדר מיניות, קצת כמו בבע"ח בעניין הפרומונים??

גל, ריחות הגוף מושפעים מאוד מהרבה מרכיבים, מהתזונה שלנו, תבלינים שונים ואפילו סוג המאכלים, כמו גם האיזון של הבקטריות והפלורה שעל העור שלנו, פטריות כמו קנדידה יכולות להתקיים באיזורים לחים על הגוף ולהדים ריחות גוף לא נעימים. אם נבודד את הרכיבים הנ"ל ישנו גם רכיב טיפוסי של ריח גוף שהוא אינדיבידואלי לאדם- ביטוי חלבוני גנטי ששמו HLA. מחקרים מצאו שלאנשים מסויימים יש משיכה לריחות גוף מסויימים ולאחרים לריחות שונים. לא נימצא שיש ריח גוף מועדם על כולם, אולם יש אנשים שיש להם משיכה והעדפות שונות אחד מהשני. אפשר שיש כאן רכיב אבולוציוני גנטי שיוצר אפשרות של העדפה לבעלי התאמה גנטית טובה יותר- אבל זו ספקולציה לא מוכחת מחקרית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ