שחייה אימון כח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/06/2014 | 09:11 | מאת: גל

שלום רב אני מתאמן במכון כושר מספר שנים 3 פעמים בשבוע אימוני כח ורץ 3 פעמים בשבוע.ברצוני לשלב שחייה על מנת לגוון בפעילות אירובית.החלטתי להפריד בימים בין שחייה למשקולות,השאלה שלי: אם עשיתי לדוגמה אימון חזה ויום לאחר מכן שחייה,זה לא פוגע בהתאוששות השריר?הרי אותן קבוצות שריר פועלות גם בשחייה..אם זה חזה ואם זה כתפיים..תודה רבה!!

כעקרון לא צריכה להיות בעייה, כי השחייה מבוססת על הפעלה של מנגנונים אנרגטיים שונים- סבולת אירובית ויכולה אף להביא להתאוששות טובה יותר (כל עוד לא מדובר על ספרינטים) של שרירי הגב והחזה לאחר האימון בחדר כושר. אולם בתחילת הדרך שלך, עד שהגוף יעבור התאמה לשחיים, המאמץ של השרירים הוא פחות יעיל ולכן יש לבנות סרגל אימונים הדרגתי ולאפשר מנוחה ארוכה יותר בשבועות הראשונים. לאחר מיכן אין בעייה לשחות יום לאחר אימון של פלג עליון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ