דלקת בגיד בקרסול

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/06/2014 | 00:41 | מאת: יאיר

שלום וברכה בן 39 (יש גם עודף משקל), מזה כמה חודשים עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע על מכשיר הליכה למשך שעה. סובל מנטיה לכאבים בשוקיים, אך למדתי ללכת עם הכאבים. בימים האחרונים סובל מכאבים בחלק הפנימי של הקרסול ברגל ימין, עם מעט נפיחות, תחושה של חוסר יציבות בקרסול עם נטיה פנימה. אציין שלפני כשבוע כשירדתי מדרגות בשלב כלשהו כמעט נפלתי ועצרתי את עצמי עם הרגליים בצורה שהכאיבה לי, אך אינני זוכר בוודאות אם התופעה התחילה אז או כבר לפני כן. הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, נבדקתי ידנית על ידיו, והחשד הוא לדלקת בגיד, והומלץ לי על פיזותרפיה, חבישה אלסטית, אטופן 600 מ"ג לשלושה שבועות, ואם לא יהיה שיפור לאחר מספר שבועות לבצע US ולחזור לביקורת. באבחנה נרשם : TIBIALIS TENDINITIS right poterior at the level of mild. רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות: 1. האם על סמך בדיקה ידנית בלבד ניתן לזהות דלקת בגיד? 2. האם יש סיכון בנטילת אטופן 600 מ"ג למשך שלושה שבועות? 3. האם הפגיעה בגיד יכולה היתה להיגרם מעומס הליכה (4 שעות בשבוע)? הליכה על מכשיר הליכה ישן עלולה להיות בעייתית/הרסנית יותר מאשר הליכה בחוץ? 4. אם אני סובל מעודף משקל (גובה 1.80, משקל 100) הליכה של שעה 4 פעמים בשבוע במהירות של 5-6 קמ"ש, זה נחשב לעומס חריג על הקרסוליים ושוקיים? זה בפני עצמו עלול לגרום לדלקות? 4. הרופא אמר לי שאין מניעה מלהמשיך לעשות הליכות, ממה שידוע לי בדרך כלל כשיש דלקת מומלץ מנוחה, האם במקרה זה זה הפוך? (הומלץ גם גרב אלסטית, זה לא פעולה הפוכה מאשר להמשיך במאמצי הליכה?) 5. מעבר לכאב, יש לי לפעמים תחושת נימול/זרם/צריבה באיזור, האם זה מתאים לדלקת בגיד? אשמח מאוד לקבל מענה על השאלות הנ"ל

1. קלינאי מנוסה יכל במקרים של דלקת אקוטית, על ידי בדיקה פיזיקלית ואנמנזה. 2. מדובר בתרופה אנטי דלקטית לא סטרואידלית, שאינה סלקטיבית- תופעות הלוואי יכולות להיות בעיקר, דימומים והשפעות על מערכת העיכול, רצוי לא לצרוך על בטן ריקה. 3. אפשר, אולי בשילוב עם טראומה- ממליץ לעבור לפעילות, מאמצת פחות לקרסול- אופניים/שחייה. 4. תלוי אם האקטיבצייה של הפגיעה משוייכת להליכה או לא. 5. בדרך כלל אלו הן תחושות שנובעות בגלל גירוי עצבי- אפשר שנובע כתוצעה מנפיחות מקומית ואפשר ורצוי לשלול גם מקור פרוקסימלי יותר- מהגב התחתון לדוגמה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ