מתיחות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/05/2014 | 13:41 | מאת: אלי

מתיחות- מה בעצם קורה מבחינה פיזיולוגית? אימון כוח למשל מעורר בנייה של רקמת שריר בתגובה לעומס. האם אותו הדבר במתיחות של השריר בכדי להאריך את הטווח שלו, כלומר האם ישנה בנייה של רקמות כלשהם או שינוי במבנה המרחבי של הרקמות שמתרחש במנוחה?? שאלה נוספת- "עבודת התנגדות סטטית (איזומטרית) מחזקת גם את הזווית הספציפית בתרגיל בו היא נעשית וגם עד 15 מעלות נוספות משני כיווני העצירה". זה ציטוט מתוך מאמר שפורסם באיטנרנט, רציתי לדעת מה דעתך ? האם יש יתרון לחיזוק איזומטרי כאשר מרגישים "תקועים" במשקלים? תודה!!!!!

1. מתיחות מאריכות את רקמות החיבור ומעטפת השריר, מאפשרות סידור מרחבי מחודש של סיבי השריר, שיכולים להיות מפותלים ומעבירות מידע תחושתי למערכת העצבים שלנו לגבי גבולות מתח השריר במרחב. 2. סיבי שריר שונים יכולים להשתתף במהלך הכיווץ בזויות שונות של המפרקים. לכן, כדי ליצור אופטימיזציה של פעילות השריר, אפשר למצוא את הזיות הקריטית שבה נתקעים ולעבוד עליה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ