מדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/05/2014 | 19:19 | מאת: רון

שלום מה הסיבה שמודדים לחץ דם בתנאי מנוחה מוחלטת? איך זה משקף את רמות הלחץ דם הטבעיות שיש במשך היום? (עבודה, פעילות, מתח וכדומה) גם לגבי דופק מנוחה, קראתי שההמלצה לבדוק מיד בבוקר לאחר שינה, מן הסתם הדופק לאחר השינה שונה מאשר הדופק במשך היום כשהגוף והמוח עובדים. ושאלה לסיום, האם תוסף מגנזיום (400 מ"ג) תורם להורדת לחץ הדם? לפי מה שקראתי זה מרפה ומגמיש את כלי הדם. במידה ויש בזה תועלת, האם אפשר לקחת את זה באופן קבוע? תודה

לחץ דם ודופק הם דינאמים ומשתנים בהתאם לצרכים המטבוליים של הגוף, שינויים הורמונליים ומצבים רגשיים. המדידה במנוחה מוחלטת לא תמיד מיצגת את לחץ הדם במהלך יום פעילות, אבל היא משמשת מצב בסיסי ניתן לחזור אליו כנקודת יחוס. אם יש חשד ליתר לחץ דם, אפשר לבצע מדידה רציפה של לחץ דם באמצעות מכשיר הולטר במשך 24 שעות. כמו כן אפשר למדוד גם את עליית לחץ הדם בזמן מאמץ גופני כדי לבחון את הצורך בטיפול תרופתי. מגנזיום הוא מינרל חיוני לגוף ולתפקוד השרירים ומערכת העצבים, אבל אינו תרופה להורגת לחץ דם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ