שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/04/2014 | 15:48 | מאת: דנה

הי. ראשית שמחה שיש כזה פורו.. וגם שעונים בו. ;) ולעניננו * חזרתי להתאמן לאחר בערך חודש מהחג. וחזרתי ישר לתכנית ab שהותאמה לי מלפני שנתיים (בזמנו היתי מתמידה הרבה יותר) והתעיפתי..נורא. השאלה האם אני עושה נכון. כי הפחד שלי שבעוד מס. ימים הגוף יתעייף וימאס בתכנית.. :-( ב. יש לי הלגוס ולגוס קשה בכף הרגל (אמורה לניתוח) והדילמה שלי בסקוואט. חסר לי יציבות וטווח תנועה. לא יודעת אם קשור לזה בהכרח אבל .. לא מהבנות שמצליחות לרדת לדיפ. מאד משתדלת.. וזה לא הולך הגב קורס קדימה או שאני עפה אחורה בגלל החוסר חוזק באצבעות כף רגל.. מקוה שהצלחת להבין נשו מכל זה..;)) אשמח לתגובה/הכוונה

1. לאחר הפסקה ארוכה, אני ממליץ להתחיל עם תוכנית מקיפה יותר שכוללת את כל השרירים הגדולים בגוף ורק לאחר מיכן לחלוקת שרירים בשתי תוכניות נפרדות AB. 2.לגבי הקושי שנוצר בביצוע סקווט, בגלל דפורמציה של כף הרגל (הלוקס ולגוס)- יש להבין שבדרך כלל מדובר בחולשה וירידת טונוס שרירית שגורמת לקריסה של הקשת הפלנטרית ודפורמציה של העצמות המטתרסליות, לכן אני ממליץ לבצע תרגילים לחיזוק שלהם כגון: הרמות עקב ותרגילי שיווי משקל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ