שיער לבן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/03/2014 | 17:24 | מאת: דניאל

שלום האם הופעת שיער לבן בסביבות גיל 30 נחשבת לדבר נורמלי? כיום בגיל 39 חלק ניכר משערות הראש לבנות, וכן רוב הזקן הלבין, וגם חלק משיער החזה לבן. יש לציין שיש לי בני משפחה מבוגרים ממני בגיל, וקצב הלבנת היער והזקן אצלם לא הגיע למצבי. האם מצב נפשי קשור להופעת שיער לבן? האם אוננות רבה קשורה להלבנת שיער? ישנם גורמים שמשפיעים על הופעה מוקדמת ו/או קצב הלבנת השיער? ושאלה לסיום, האם השיער/הזקן הלבן מעיד על הזדקנות כללית או שזה רק עניין אסתטי? תודה

הלבנת השיער נובעת בעקבות האטה ביצור המלנין- הפגינו שמעניק את הצבע לשיער. אני בדרך כלל הלבנה מוקדמת של השיער היא גנטית ואינה מלמדת על הזדקנות מוקדמת או מצבי חולי. ישנם מקרים נדירים שהשיעור מלבין כתוצאה ממחלה כמו וטילייגו או הפרעה בתפקוד בלוטת התירואיד, מחסור ב B 12. במצבים אלו ההלבנה היא הפיכה ואפשר לזהות זאת בבדיקות גם שגרתיות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ