מקסימום קלוריות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/02/2014 | 12:42 | מאת: ניסן

חורש שלום: האם יש מקסימום של קלוריות שניתן לשרוף ביום לפני זמן מה ראיתי שביום של "שבוע מלחמה" שורף חייל ממוצע כ8000 קלוריות ביום האם זה הגיוני

אדם מוציא בחישוב גס בממוצע בזמן מנוחה (צפיה בטלויזיה) 1 קילוקלוריה לק"ג בשעה. ניתן למדוד ביחידות של METS 1. בתנאים חריגים (מלחמה) יכל אדם בכושר טוב, יכל להגביר את ההוצאה הקלורת שלו, עד פי 4-5 במשך 24 שעות ביממה. שווה ערך ל- 4-5 METS. כלומר אדם ששוקל 80 ק"ג יוציא במצבים חריגים5METS X 80KG X 24 = 9600 Kcal

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ