לח"ד

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/11/2013 | 15:11 | מאת: עוז

שלום מספר שאלות בעניין לח"ד. 1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל. 2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ? 3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ? 4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ? 5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה. תודה רבה שבת שלום

1.אצל אדם בריא, לחץ הדם יחזור לנורמה, או שיהיה נמוך יותר שעה לאחר פעילות גופנית. עד כמה גבוה מהרגיל? 2. אצל אדם בריא בפעילות אירובית- יעלה לחץ הדם הסיסטולי, הדיאסטולי לא ישתנה או ירד מעט. 3. יכול לעלות את שניהם או רק אחד מהם. 4. לא תמיד ידוע הסיבה לעלייה בלחץ הדם הדיאסטולי, אחת הסיבות הנפוצות קשורה לוויסות מאזן הנוזלים בגוף: צבירת נוזלים אי ספיקה של הכליות ועוד. ממליץ לצרוך פחות מלחים וסוכרים ולבצע פעילות גופנית סדירה. 5.בפעילות גופנית העלייה בתפוקת הלב מתבצעת, בהתאמה לעלייה בדרישה המטבולית של השריר וזמן סטרס העלייה בתפוקת הלב היא פועל יוצא של תגובה עצבית והורמונלית בלבד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ