החזרת נוזלים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/11/2013 | 00:38 | מאת: מאור

מדוע אמרים שאחרי מאמץ גופני קשה כמו משחק כדורגל/טניס חשוב לשתות הרבה, אבל לא פחות חשוב לשתות ולהחזיר נוזלים ביום שלמחרת? מה קורה למחרת המאמץ האינטנסיבי מבחינת הנוזלים? 2.נושא אחר- ראיתי טניסאים שבמהלך ההפסקה שמים על הצוואר מגבת רטובה (כנראה במים קרים). האם חוץ מהורדת הטמפרטורה של הגוף יש לזה עוד סיבה? וכמה זמן לוקח לטמפרטורת הגוף לעלות עוד פעם בחום "ישראלי"? תודה רבה

1. אם הגוף איבד כמות גדולה של נוזלים כתוצאה מהזעת יתר או שתיה מפחת, הגוף יבצע התאמות פיזיולוגיות, הכוללות, הפרשת הורמונים שונים שיביאו לכיווץ כלי דם, על מנת שלחץ הדם יישאר אחיד. עשויה להיווצר נקודת איזון חדשה לנפח נוזלים מופחת. רק מספר שעות לאחר המאמץ יתחילו רמות הורמונליות לרדת ואז יהיה אפשר להשלים לאט את היתרה ולחזור לנקודת האיזון הטבעית של הגוף. 2. המגבת צמודה לעורקי הצוואר מצננת את הדם שזורם לראש.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ