שחרור מושהה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/10/2013 | 23:45 | מאת: עומר

אני בן 18 משחק כדורגל בליגה הראשונה בקבוצת נוער. קראתי את התגובה שלך על חשיבות האימון התאוששות לאחר משחקים. הרבה פעמים אנחנו משחקים בשישי והאימון הבא שלי הוא רק ביום שני. הבעיה שאני בדרך כלל ביום שבת בצבא ולא יכול למצוא לעצמי זמן לאימון שחרור לכן האימון שחרור שלי מתבצע ביום ראשון. ביום ראשון אני מבצע ריצה בקצב קלה(שמאפשרת לדבר תוך כדי הריצה) למשך 20 דקות, ואז תרגילי תנועה כמו מפשעות לאחור, מפשעות לפנים והנפות רגליים, לאחר מכן מתיחות סטאטיות ארוכות בישיבה, ואז אם אני יכול אני נכנס לגקוזי ואם לא אז מקלחת חמה בבית. 1.מה אתה אומר על אימון השחרור שלי? 2.האם זה גם טוב לבצע אימון שחרור יומיים לאחר המשחק ולא למחרת המשחק, כי אומרים שתהליכיים פיזיולוגים קוראים גם 48 שעות לאחר המשחק. תודה רבה ממני עומר

באופן עקרוני אתה יכול לבצע ריצת רצף מתונה גם יומיים לאחר המשחק ביום ראשון, רק תקפיד לאחר המשחק עצמו לסיים בשחרור עם ריצה קלה של 10 דק ועט תרגילי מתיחה כדי לפזר את חומצת החלב שהצטברה במשחק.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ