לחיצת חזה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/10/2013 | 10:51 | מאת: זיו

היי!! האם כאשר אני דוחק בלחיצת חזה משקל כבד , מומלץ לרדת לא ממש עד הסוף עם המוט עד לחזה עצמו בגלל המתיחה שנוצרת?? האם מצב של לא לרדת עד הסוף יפגע לי בגמישות או בפיתוח הכוח של שרירי החזה?? תודה!!

למעשה השלב של דחיקת המוט מהחזה עד למספר סנטימטרים בודדים מהחזה, רמת העומס עולה מאוד על הסיבים הקדמיים של שריר הכתף. מצד אחד לאנשים רבים השלב הזה יכל לעורר פציעות, מאידך מאפשר תנועה ארוכה מעט יותר ומידה של הרפייה שרירית בין חזרות. מכאן, שזה מאוד אינדיבידואלי ואם הירידה עד הסוף גורמת לך לתחושה של כאב, אין שום מניעה שתגביל את התנועה שלך למספר סנטימטרים מעל החזה. את הגמישות של הכתף תוכל לשמר עם מתיחה שלה ללא קשר לתרגיל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ