דופק במאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/08/2013 | 20:16 | מאת: גל

שלום, אני עושה פעילות גופנית באופן יחסית סדיר ( כפעמיים בשבוע ).לאחרונה קניתי שעון דופק ונוכחתי כי הדופק עולה מרמות של 80 לרמות של 150 תוך שניות מרגע תחילת הריצה הקלה ומטפס עד לכדי 190 ואף 200 פעימות לדקה תוך מספר דקות . מה עלי לעשות והאם עליי לדאוג?

אשמח לפרטים נוספים: גיל, גובה משקל, באיזו עצימות מגיע הדופק ל- 200. האם יש ביטוי קליני- קוצר נשימה, כאב תשישות?

19/08/2013 | 01:15 | מאת: גל

גיל 38 ,משקל 100קג, גובה 185סמ, הדופק מגיע לרמות של 190-200 לאחר מספר דקות מועט של ריצה בעצימות בינונית, אין סימפטומים קליניים נוספים למיטב הבנתי והתחושה היא שאוכל לרוץ עוד מרחק רב מבחינת יתר השרירים בגוף וסיבולת הריאות

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ