פליאומטרי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/07/2013 | 10:19 | מאת: שבי

יש סוג אימון פליאומטרי בצורה הבאה: קפיצה ממקום גבוה לנמוך וקפיצה מיידית בעת הנחיתה למקום גבוה. על מה עובד התרגיל שמתחילים ממקום גבוה ככה? 2. מתאים לשיפור הניתור ? אשמח אם תסביר לי תודה רבה

אימון פליאומטרי מתאים לכל ספורטאי המעוניין לשפר מיומניות פונקציונליות של כוח מתפרץ וכוח בלימה/שינויי כיוון וכיו"צ. בעת הנחיתה על הקרקע יש כיווץ חזק מאוד אקצנטרי (התארכות של השריר בשעת המאמץ) של השריר ובשעה שמידית אתה מנסה לצאת ממנו ולגייס כוח מתפרץ קונצנטרי (כיווץ שלו)כדי לקפוץ באויר. בדומה למצב בו אתה רץ לכדור, להציל חוץ מגיע לקן, בולם ומשנה כיוון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ