הפוגות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/07/2013 | 09:19 | מאת: בן

שלום חורש יש לך פורום מדהים. באחת התגובות שלך על אימון הפוגות רשמת האימון המתאים ביותר לעלות את סף חומצת החלב הוא אימון אינטרוולי עם מנוחות קצרות ב- 90% עוצמת המאמץ ! יש לי 2 שאלות אלייך. 1.מדוע אינטרוולים מבצעים 85 90 אחוז עוצמת מאמץ ולא 100 אחוז? 2.חלק ממליצים על דקה מנוחה, יש כאלה ממליצים על דקה וקצת מנוחה בין אינטרוול לאינטרוול, איך יודעים כמה זמן מנוחה אקטיבית בין חזרה לחזרה? תודה רבה

תודה, ספרינטים קצרים על 100% עם מנוחות ארוכות יותר,נחשבים אימון לשיפור מסלולים אנאירוביים פוספוגניים אלקטיים- כלומר מתאימים יותר לשיפור כוח מתפרץ כמו של ספרינטרים ולא מעלים באופן משמעותי את ריכוז חומצת החלב בשריר. משך המנוחה תלוי מאוד במטרת האימון ובתכנים שלו ובכושר הגופני של הספורטאי. חשוב לאפשר התאוששות של הגוף לרמה שמתחת לסף חומצת חלב בין ההפוגות, אחרת מהר מאוד יגמר האימון. ככל שהכושר טוב יותר, תוכל לקצר את משך המנוחה, או לבצע מנוחה דינאמית יותר, בריצה קלה ולא בהליכה לדוגמה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ