דליפה בלב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/06/2013 | 22:30 | מאת: נדב

היי חורש רציתי לשאול האם יצא לך להיתקל במקרה של אדם הסובל מדליפה בלב? הגיעה אליי למכון מתאמנת שסובלת מדליפה בלב ובאישור הרופאי שלה מצויין שהיא יכולה לעסוק בפעילות אירובית,לא מצוין דופק מטרה מקסימאלי, או האם יש מניעה מלעבוד על אימוני אינטרואלים,ובנוסף יש נה הנחיה מעורםלת שמותר לה להרים עד 5 ק"ג...הערה מן הסתם חסרת תועלת. הבעיה שהרופאה ממש לא מבינה בספורט,לפי הבנתי יש בעיה לעבוד עם הנערה בדופק עצים דבר שאני יכולה לעשות איתה גם בריצה מתפרצת או ספיינינג. מה אתה ממליץ חורש?

בדוק מולה מה סוג וחומרת הדליפה? האם מדבר בדליפה של המסתם המיטרלי, אורטלי, טריקספידלי, פולמונרי? בדרגה קלה, בינונית חמורה? האם יש קוצר נשימה במאמצים? באופן עקרוני, ישנה קונטרה אינדיקציה לעלות לחצי דם באופן משמעותי בזמן הפעילות לא לבצע פעולות איזומטריות. כדי להיות יותר ספציפי בהנחיות אצטרך לראות בדיקת אקו ומאמץ, אם היא נכנסת לקוצר נשימה ויש שינויים נוספים במבנה הלב רצוי שתתאמן במסגרת מםוקחת של שיקום לב. תוכל להפנות אותה ישירות לפורום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ