עזרה עם 2 שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/06/2013 | 16:19 | מאת: שבי

שאלה ראשונה:אמרת לי שמומלץ לבצע תרגילי רוטציות עם כדור כח כלפי הקיר בתור חימום בחדר הכושר לפני אימון המשקולות. מדוע שאני מבצע 2 תרגילים של רוטציות כלפי הקיר עם כדור כח 5 קילו(לא כבד) אני מרגיש את הדופק ממש עולה, ארי המשקל מאוד קל? 2.אם אני מבצע אינטרוולים (10 חזרות) במהירות של 85 אחוז למרחק של 70/60 מטר אם מנוחה של דקה וקצת,האם אנחנו מלמדים את הגוף לשלוט בחומצת החלב? זאת אומרת לעלות אותה ולפרק אותה? אני קצת מבולבל אשמח אם תסביר לי תודה רבה לך

שלום שבי, תרגילי רוטציות עם כדור כוח מצריכים מעורבות של אחוז ניכר משרירי השלד שלך ומיכאן שמעלים את הדרישה המטבוולית לספק חמצן ואנרגיה לשריר ואת העלייה בתפוקת הלב. אימונים אינטרוואליים קצרים, מעלים מאוד את ריכוז חומצת החלב בשריר, מצב המצריך לסגל תגובה אינזימטית מתאימה כדי לפרק אותה ולהוריד חזרה את הריכוז שלה במחזור הדם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ