אימון כח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/06/2013 | 07:48 | מאת: שלומי

שלום חורש דור חיים. נכנסתי לאתר אינטרנט אמריקאי של כושר גופני ,אתר מוכר מאוד ואפשאר ללמוד ממנו הרבה. קראתי מאמר שם על מי שרוצה לעלות מסה שרירית כדאי לו להתאמן בצורה הבאה לחודש: לעשות 4 אימוני כח בשבוע, כאשר ביום ראשון ושלישי אימון רק פלג גוף תחתון, ושני ורביעי רק פלג גוף עליון. אבל מה שכתוב במאמר זה שמומלץ: "תחלק את זה ככה שמתוך שני האימונים של העליון אימון אחד יהיה בערך 12חזרות והאימון השני היה בערך 8 חזרות" אותו דבר לגבי אימון פלג גוף תחתון. לדעתך מה המטרה של החלפת מספר החזרות כל אימון? תודה

09/06/2013 | 11:54 | מאת: נדב

שלומי שלום אם אתה באמת מתכון לאימון כוח כמו שרשמתה בכותרת אז לרוב המוחלט של האוכלוסיה האימון הזה לא יהי אופטימאלי..אם אתה מתכון לאימון אנאורבי אז זה משהו אחר,בגדול כן עקב שיקום "יחסית" איטי של מערכת השרירים הדעה הרווחת היא לעבוד על כול שריר פעמיים בשבוע. בקשר לטווח החזרות הדעה הרווחת בוינגייט(יותר של מולי אפשטיין) היא שעל מנת להגיע לעליית מסה אופטימאלית טווח החזרות צריך לנוע בין 6-12 חזרות כמובן שיש שוני תורשתי בין כול אדם לכן גם הטווח נע בסטייה כול כך גדולה 6-12...על כול אחד עובד משהו אחר יותר טוב

כידוע קיימת מורכבות של סיבי שריר שונים בעלי תכונות שונות ומאפיינים שונים. שינוי של מספר החזרות מאפשר לגרות ספקטרום רחב יותר של סיבי שרירי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ