מתקשה במסגרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

17/05/2011 | 12:17 | מאת: רונית

שלום ד"ר ניניו. בני בן 25, כשהיה קטן יותר בבית הספר לא היה מצליח בלימודים רק בהתעמלות היה עם ציונים טובים, בצבא הוא שירת בקריה ורוב הזמן היה במשרד ואמר שקשה לו להמשיך ככה, היה מאוד קרוב להשתחרר מהצבא פעם אחת. כרגע הוא עדיין לא לומד. לאחרונה התחלתי לשמוע על כך שזה יכול להיות תסמינים של הפרעות קשב וריכוז וזה משהו שלא שמענו עליו כשהיה קטן ולכן לא איבחנו אותו. השאלה אם זה משהו שיש טעם לבדוק עכשיו ואם יש טיפולים בגילו?

רונית שלום, הפרעת קשב וריכוז היא אפשרות אחת אולם קיימות גם אפשרויות אחרות. אני לא בטוח שהבנתי מדברייך מהי כיום המצוקה עמה מתמודד בנך, והאם הוא רואה בעיה במצבו הנוכחי. אני מבין שאת מודאגת ומניח שזה קשור לעובדה שכרגע הוא לא לומד, אולם האם יש לך סיבות נוספות לדאגה? אני ממליץ לך לעודד את בנך לקחת חלק יותר אקטיבי במציאת פתרון למצוקותיו, וזה כולל לפנות לפורום בעצמו, לעודד אותו לספר מה מציק לו בפני איש מקצוע כמו פסיכולוג או אפילו רופא המשפחה, שיכול לאחר שיחה עם בנך לייעץ לו לאיזה כיוון אבחוני/טיפולי לפנות. בהצלחה רבה,

18/05/2011 | 13:03 | מאת: רונית

זאת לא הדאגה הראשית שלי שאינו לומד, אני פשוט רואה איך חברים שלו מתקדמים בחייהם אבל הוא בעבודות זמניות. מעבר לזה, הוא מוסח בקלות ונורא קשה לו לקבוע תוכניות בסדר מסוים... אני פשוט רוצה לעזור לו כי הוא ילד חכם ואני יודעת שאני אמא שלו אבל הוא באמת ילד חכם ולדעתי יש לו הרבה מעבר לעבודות זמניות

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית