מתן שתן בתדירות-כל 15 דקות ילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

21/03/2011 | 16:06 | מאת: **אסף**

שלום רב, בני ניגש לשירותים כמעט כל 10-20 דקות לפיפי. נשללה דלקת ע"י הרופא בעקבות בדיקת שתן, לציין כי בלילה אולי הוא קם פעם אחת בלבד אם בכלל(לכן הרופא אף שולל בעיית כליות). כבר אני מתחיל לחשוב שהעיניין פסיכולוגי ושינוי קורה אצלו. (נולדה לו אחות לפני חצי שנה) אך הדחיפות לשירותים הינה בשבועיים האחרונים בלבד. אילו בדיקות או רעיונות יש לך על מנת לעזור לי.

שלום אסף וסליחה מראש על העיכוב בתשובתי, בנך מבטא בהתנהגותו מצב שייתכן מאוד ומקורו פסיכולוגי (במיוחד לאור שלילת המקורות הגופניים). אני לא יכול לשים את האצבע על המקור, אם זה משום שאין לי פרטים עליך, על המשפחה או על בנך ואם משום שהדבר דורש הערכה יותר מקיפה. המידע הכי חשוב לא נכתב - בן כמה בנך. יש גילאים בהם נושא ההשתנה התכופה יכולה להעלות בשיחה פתוחה שלך מולו ויש גילאים בהם דרוש מתווך שיקל על הילד להתבטא (משחק או ציור או אחר). יש פסיכולוגים רפואיים המתמחים בעבודה עם ילדים. בפגישה אחת עד שלוש הם ידעו להניח את האצבע על האפשרויות השונות הניצבות בפניך ובפני בנך. לקבלת רשימה של פסיכולוגים צור עמי בבקשה קשר או חפש ברשת. בהצלחה יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית