עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

27/02/2011 | 19:58 | מאת: אין שם

אני לא יודעת אם זה קשור לכאן או לא ואני מודיעה מראש שהמכתב קצת מתוסבך שלא כדי להתחיל לקרוא אותו כי כנראה לא תצא/י מזה בחיים אני יודעת שזה כנראה לא אפשרי אבל איך אפשר לשנות את האישיות שלך? אני לא אוהבת את עצמי מבחינה נפשית ומבחינה חיצונית אני אדם פסימי (מאוד) בודד שלא יודע להתחבר אני רוצה שיהיו לי עוד חברים אבל אני לא יודעת איך לפעמים אני גם מרגישה גועל ורצון לברוח מהחברה שאני רוצה להיות בה אני אדם שטקן שלא יכול להביע את הרגשות שלו בקול (יותר קל לי בכתב או לדמיין מה שאני אומרת למישהו בלב כמו עכשיו) וגם די דיכאוני אני לא מבינה איך אני חייתי כל השנים האלה ולא הרגתי את עצמי (גם עכשיו אני חושבת כך-לקחת סכין ולחתוך לי את הצוואר)אבל אני לא עושה את זה כי אני פחדנית (מי לא מפחד מהמוות?) אני גם פחדנית בכללי- פוחדת מדברים שלא קיימים למרות שאני יודעת שהם לא קיימים אני רוצה להיות מישהו ומשהו שלא אמיתי והייתי עושה הכל כדי להיות זה ( בטח מי שקורא את שיקרא את זה או כבר קורא חושב/ת שהמצב שלי מאוד מאוד קשה) יש לי עוד בעיה:אני לא זוכרת כמעט כלום מהחיים שלי (וגם זה חלק מזכרונות שלי שאני רואה תמונות) איך אני יכולה להחזיר אותם? (אני יודעת שזה נוגד את מה שאמרתי למעלה אבל איך אני יכולה להתחיל מחדש את החיים שלי? לא לזכור כלום להתחיל מחדש כל מה שאני זוכרת ולא זוכרת שיעלמו מהמוח שלי : הפחדים(במיוחד הם), הזכרונות הכל. וכנראה כבר הגעת למסכנה שאני אדם אובדני ,רב אישיותי(למרות שאין לי אישיות בכלל) ובקיצור מתוסבך שאי אפשר לתקן (

לפונה שאין לה שם, אני מאוד מתלבט אם וכיצד להגיב לדברייך. על פניו פנייתך איננה בתחום התמחותי, משום שאינך מציגה בעיה רפואית, אבל פנייתך מאוד כנה ישירה וכואבת, ולכן תשובתי. יש בעיות שקשורות בהתפתחות- הגיל שלך, השלב בחיים, הרקע ממנו צמחת. יש בעיות שקשורות בנטיות שלנו, משהו המכונה אופיינו ואישיותנו. יש בעיות שהתחילו בנו ויש שהתחילו מחוצה לנו. יש בעיות קטנות שגדלו ואחרות שפשוט הופיעו במפתיע ותפסו אותנו לא מוכנים. השאלה שאני הייתי שואל את עצמי ואותך, היא לא אילו בעיות יש לנו ומהיכן הגיעו, אלא היכן הכוחות שלנו, אליהם נתחבר כשאנו נאבקים בקשיים. אני לא אמליץ מייד על טיפול פסיכולוגי, כפי שאני נוהג לרב, אבל כן אבקש, במיוחד במידה ואת נערה (נאמר מתחת לגיל 18), שתשתפי מישהו שאמין עלייך ושאת רואה בו דמות להישען עליה, בדברים שכתבת כאן, מישהו שיכול לעזור לך להגיע לכתובת הנכונה, בה תארגני את המחשבות, תנשמי עמוק ותצליחי לראות את המוצא מכל המצב הזה. אני כאן לכל דבר ועניין אחר בהצלחה , יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית