מחקר בנוגע לטיפול פסיכולוגי בטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

21/02/2011 | 14:42 | מאת: אתי

שלום יהודה, אודה לך אם תוכל להפנות אותי למחקר המדגים את התועלת שבטיפול פסיכולוגי המלווה טיפולי פוריות, או שיש לך מושג היכן אוכל להשיג נתונים העומדים בקריטריונים "מדעיים". תודה, אתי

שלום אתי ותודה על פנייתך, יש מספר מחקרים המצביעים על הקשר החיובי. אני מציע לך לשוחח עם יעל שרון ויעל סיוון, המעבירות קבוצה טיפולית לנשים באסותא, ובה הן מביאות עדויות ממחקרים שונים בעולם גם כאן בארץ, בסורוקה,נעשה מחקר מרתק על הקשר בין היפנוזה רפואית ופוריות עם תוצאות מאוד מפתיעות (בנשים שטופלו בהיפנוזה היה שיעור של 53% בהצלחה להיכנס להריון לעומת 30% בנשים שלא טופלו בהיפנוזה) ויש כמובן עוד תוצאות מעניינות ממרכזים רפואיים שונים בעולם. בהצלחה רבה במסע שלך

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית