מצבי רוח..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

28/01/2011 | 21:49 | מאת: נופר

שלום , תמיד היו לי שינויים במצב הרוח שלי אבל בזמן האחרון זה נורא מחריף ובמיוחד כשאני במחזור... מה שמפריע לי הכי הרבה זה בזוגיות שלי עם חבר שלי. אני איתו כבר 3 שנים [ואני לא מדברת איתך על ימים של שינוי מצב רוח אלא על שעות] ומה שקורה לי זה יכול להיות שאני מרגישה הכי מתגעגעת והכי אוהבת ושניה אחרי זה , תרתי משמע יש לי סוג של הרגשה דיכאונית כזאתי ופחד שאולי אני כבר לא אוהבת אותו או שמיצינו כי אנחנו כבר 3 שנים ביחד.. ואני מרגישה שאני לא חושבת בבהירות כשאני במצב כזה , כי הכל טוב אין בעיות רציניות בזוגיות שלנו.. ואני גם לא כ"כ מציגה את מצבי הרוח בפני חברי .. [כי זה קצת מחרפן באיזהשהו שלב] אמא שלי הציעה לי לקחת אומגה שזה מאזן , רציתי לשאול מה אתה חושב ? זה יכול להיות בגלל התזונה שלי ? אני מתחרפנת.. אני יכולה להיות מאושרת ושעה אחרי זה להיות בסטרס ולבכות.. :\ אתה חושב שזה מצריך טיפול ? ואם זה משנה , אני בת 17 וחצי.. [זה יכול להיות חלק מתהליך ההתבגרות ? ]

שלום נופר, שינויים במצב הרוח בהחלט מאפיינים את גיל ההתבגרות ויכולים להחמיר בזמנים של שינויים הורמונאליים כדוגמת מחזור חודשי. עם זאת, ציינת שתמיד היו לך שינויים במצב הרוח וייתכן שהדבר שווה בדיקה קצת יותר מעמיקה עם איש מקצוע, כמו אופי השינויים, עוצמתם וכדומה. לתזונה יש תפקיד משמעותי באיזון מצבנו הנפשי, שיוצא מאיזון כשיש לנו חסרים תזונתיים. לא התרשמתי שכך הדבר אצלך, אבל גם ייתכן שלא פרטת בנושא. מכיוון ששתפת את אמך, וטוב שכך, ייתכן ונכון יהיה לשוחח איתה על אפשרות לפגישת ייעוץ ראשוני עם פסיכולוג קליני המתמחה בעבודתו בגיל ההתבגרות, ויש כאלו רבים וטובים. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית