מתן שתן מרובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

26/01/2011 | 12:00 | מאת: רותם

היי, אני בת 24 מאילת ויש לי בעיה שמקשה על התנהלות תקינה בחיי היום -יום. כל חצי שעה בממוצע אני צריכה פיפי(וזה בלי לשתות כמעט) נעשו לי כל הבדיקות הרופאיות הכוללות רופא נשים,אורולוג,בדיקות פולשניות,סכרת,ADH וכו'..הכל תקין!! לכן הגעתי למסקנה שזה כניראה פסיכולוגי, שכן אם אני נמצאת ליד שירותים ויש לי אפשרות ללכת מתי שרק ארצה אני יכולה להתאפק אפילו שעה. אבל אם אני מטיילת ברחוב,נוסעת,או בכל מצב בו הליכה לשירותים היא לא זמינה מיידית אני מתחילה להשתגע! כל הגוף רועד לי, הזעה בכפות הידיים ותחושה שאם אני לא משתינה עכשיו אני עושה בתחתונים! ואז קורה הרבה פעמים שאני כבר מוצאת איפה לעשות ואז כמעט ולא יוצא כלום או יוצא ממש ממש קצת שתן. התלות הזו בשירותים בכל מקום מקשה לי על החיים. אני באמת רוצה להיות נורמלית ולקום בבוקר לשתות ולאכול ולדעת שאני יכולה לצאת לטייל או לנסוע או כל דבר בלי לחשוב 100 פעם . לדעת שאני יכולה להתאפק מהסופר הביתה נסיעה של 10 דקות ולעשות פיפי בבית. אשמח לעזרה, בברכה, רותם.

שלום רותם ותודה על פנייתך, השתנה תכופה שלא על רקע רפואי עשויה להופיעה על רקע פסיכולוגי מגורמים שונים, חלקם על רקע רגשי וחלקם על רקע התנהגותי-התנייתי, וכמובן שילוב בינהם. אין דרך אחת לטפל במצוקתך והדבר יצטרך להתברר בשיחת בירור עם פסיכולוג רפואי. הפסיכולוג יברר את ההיסטוריה של המצוקה, ירד לעומק עם ההבדלה בין תנאים "בטוחים" ל"לא בטוחים", קרי כשאת יוצאת לרחוב, ועוד, על מנת לקבוע את מסלול הטיפול הנכון לך. בקשי מהרופא המטפל בך המלצה לפסיכולוג עמו הוא עובד, או שאותו הוא מכיר מעבודתו במרפאה. אני מאמין שאת יכולה למצוא תשובה למצוקתך בטיפול פסיכולוגי ממוקד. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית