עזרה דחופה-דכאון?חרדה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

14/03/2016 | 21:42 | מאת: אחות מודאגת

אחותי בחורה בת 23 (סטודנטית + עובדת) שהייתה תמיד בחורה רצינית חרוצה, מצטיינת בלימודים ויחד עם זאת מלאת שמחת חיים, הפכה לפני כחצי שנה לבחורה כבויה, עצובה וכעוסה (זה קרה בהדרגתיות, המצב הולך ומחמיר). אכן היה משבר כלשהו,קושי במקום עבודה והתנהגות לא ראויה של הממונה עליה שגרמה לה למעין פחד ממנה,מה גם ששונה תפקידה במקום העבודה בעקבות שינויים בארגון, אבל עדיין תמוהה לי התנהגותה.היא טוענת שאינה מסוגלת לקרוא או לכתוב, שהיא כל הזמן בבועה ושהיא לא רואה טוב.מה שמאוד מפליא, הואיל וכאמור הייתה בחורה מצטיינת בלימודים ובכל תפקיד אותו מילאתה.היא טוענת שיש מעין מסך לנגד עיניה,שהראיה שלה מצומצמת. נלקחה לטיפול פסיכולוגי,לבדיקה אצל רופא עיניים, נוטלת תרופה נוגדת דכאון מזה כשבועיים אך המצב הולך ומחמיר.היא טוענת שמשהו בראש אצלה לא בסדר. (פיזי) לטענת הפסיכולוגית לא מדובר בדיכאון. היא לא בחורה שמזניחה את עצמה, לא בהגיינה או מראה חיצוני,היא דואגת לאכול היטב.משהו בהבעת הפנים השתנה,היא בוכה ללא הרף וגם לא מצליחה להסביר מדוע. אודה לעזרתכם!

שלום לך, אחותך נמצאת במשבר ולגבי זה אין ספק. העובדה, שהיא בטיפול פסיכולוגי ורפואי, היא חשובה וגם את צריכה לראות בפסיכולוגית ובפסיכיאטר כתובת למתן מענה לפניות המשפחה בנוגע למצב אחותך (כמובן שאחותך צריכה לתת הסכמתה לכך). על פניו קשה לומר דברים מוחלטים וברורים בנוגע למצבה, ייתכן ומקור הבעיה הוא בעבודה וייתכן ומדובר במשהו אחר שהיא איננה מספרת. תפקיד המשפחה בתקופה שכזו היא בעיקר לתמוך ולשדר "עסקים כרגיל", ובכלל זה לשמור על קשר רציף עמה, להזמינה לצאת החוצה יחד, להדגיש את החלקים הטובים והחיוביים בה ובקשר איתה.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית