עיפות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

12/11/2013 | 19:30 | מאת: ***

מה ניתן לעשות כשמרגישים שעיפים? אני יודעת למשל שלמחלת הסכרת אני צריכה לבדוק בין 4-5 פעמים בחודשים האחרונים אני מצליחה בין 2-3 . נכון התוצאות לא מרשימות מידי אבל בהחלט גם לא נוראיות [לכן ברור לי שאני לא נכנסת לבעיה רגעית] אני יודעת על כל הסיבוכים הארוכי טווח ובכל זאת עיפתי.. מקווה להצליח לחזור למקום טוב יותר..

פונה יקרה, נושא ההיענות לבדיקות רפואיות בכלל ולבדיקות סכרת בפרט קשור במישרין לאופן בו את תופסת את מצבך הרפואי ולמידת האופטימיות/פסימיות שאת חשה ביחס לכך. עוד ייתכן ואת חווה מצבי רוח משתנים המשפיעים בתורם על מידת ההיענות וההפנמה של מצבך. את שואלת מה לעשות כשמרגישים עייפים, ונדמה לי שאת מתכוונת לעייפות נפשית ולא לזו הפיזית. כתבי לי בת כמה את וקצת על ההיסטוריה של ההתמודדות שלך עם הסכרת. יהודה

14/11/2013 | 16:00 | מאת: ***

[משום מה לא ניתן לי להכנס בשם שנכנסתי עד עכשיו "מהמרכז"] דיברתי איתך..פשוט הרגשתי בחודשים האחרונים בתוך כל הבלגן שעיפתי והפסקתי את בדיקות הסכרת [למשל עכשיו ראיתי שמהלילה עדין לא בדקתי אפילו פעם אחת] נכון כשאני בודקת אני יודעת שהמצב פחות או יותר תחת שליטה[ואם הערך גבוהה אני מתקנת] וכן ברור לי שזו לא התנהלות תקינה אבל באמת עיפתי פיזית ונפשית...אולי ביום א' אחרי הצינתור ה9 בפיסטולה יהיה קל יותר לחזור לשיגרה... תודה על כל התשובות.. מודה זה מקל במעט על כל ההתמודות..שמשום מה מסרבת להרגע תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית