חוסר יציבות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

30/09/2013 | 17:35 | מאת: 100

שלום, אני בן 19, וכבר בערך שנה אני מרגיש תחושה של חוסר יציבות בגוף, זה לא בדיוק סחרחורת. אני מרגיש כאילו הרגליים כבדות ולא יציבות, שהראש עייף ולא ממוקד, כאילו אני הולך בתוך ים ושהאדמה לא יציבה. אני מרגיש כאילו אני יכול ליפול או להתעלף, זו תחושה שמאוד מפריעה לי. בנוסף, גם במשך שנה בערך או קצת פחות אני לוקח ציפרלקס 10 מ"ג. הייתי כמעט בכל בדיקה אפשרית, רופא אף אוזן גרון, רופא סחרחורת, פיזיותרפיה לצאוור (שקצת עזרה, אבל לא פתרה את הבעיה), והכל יצא תקין. השאלה שלי האם זה יכול להגרם ממצב נפשי, ולהמשך זמן כה ממושך של שנה? ואם כן איך זה קורה, ואיך אפשר לטפל בזה שזה יפסיק? אשמח לשמוע את התשובה שלך, תודה רבה רבה !

שלום איש יקר וצעיר, השאלות שלך ממוקדות וטובות, ואני רק יכול להצטער שאני לא מכיר אותך יותר לעומק על מנת גם לתת תשובות טובות. הבנתי שנבדקת מכל כיוון אפשרי ואין ממצא רפואי שיכול להסביר את מצבך. זה חשוב לדעת את זה. זה אמנם לא פותר את "החידה" אבל מכוון אותך לכיוון אחר. הבעיה, אם אפשר לקרוא לה כך, היא שבמקרה שהיה משהו רפואי הוא היה מובן לך, היה לו שם וקרוב לוודאי שהיה לו טיפול. הבעיה היא שאם מדובר במשהו "נפשי" אז זה תחום שנתפס כפחות מדויק, ואז תשאל מה השם של הבעיה? ומה הפתרון? ובכן, גם בפסיכולוגיה יש דרך לאבחן ולתת שמות למצבים ויש גם שיטות טיפול לפתרונם. בשונה ממדע הרפואה אין בפסיכולוגיה מכשירים חיצוניים שקובעים אם יש מחלה או בעיה, והמכשיר הוא למעשה הפסיכולוג, שמתרשם ממך, מהאופן שבו אתה מדבר, מהתסמינים, מההתנהלות שלך ומההתפתחות שלך לאורך החיים. אני חושב שהתשובה טמונה במה שקרה לפני שנה. אני רוצה לשמוע מי רשם לך ציפרלקס ולמה, והאם אתה במעקב אצלו/ה. תכתוב לי

01/10/2013 | 15:35 | מאת: 100

שלום , אני כתבתי לך את ההודעה "טראומה והיפוכנדריה" לפני כמה שבועות בשם "אני". אם אתה זוכר.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית