הפרעה גופנית - אחות מודאגת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

07/12/2010 | 02:12 | מאת: נינה

האם יכול להיות מצב שבו בן אדם יפסיק להפעיל את היד והרגל פשוט בגלל שהוא רוצה שיטפלו בו. האם זה יכול להיות בעיה בראש אחותי קיבלה "כאילו" אירוע מוחי שבהם היד והרגל לא עובדים היא עברה את כל הבדיקות כולל MRI וCT ראש ולא נמצא דבר אבל היא לא מתפקדת האם יכול להיות שהיא באמת עברה אירוע מוחי ולא רואים את זה בבדיקות האם הכל בראש שלה ואם כן איך קוראים למחלה שלה ? לקחנו אותה לפסיכאטר והוא לא איבחן את המצב כבעיה בראש אבל נתן לה כדורים לטיפול בחרדה מה עוד אפשר לעשות ?

נינה שלום, ראשית אומר שהתשובה היא כן, שיתוקים גופניים יכולים לנבוע ממקור נפשי. מצבים אלו תועדו ודוסקסו כבר בראשית המאה הקודמת וכיום יש עדויות מחקריות המצביעות על כך שבמצבים פסיכולוגיים מסויימים הגוף יכול להגיב בתגובות הדומות לשיתוק עצבי. בהקשר הזה את מוזמנת לעיין בתקציר מחקר שנעשה כאן בארץ לפני מס' שנים בודדות: http://www.nature.com/sc/journal/v40/n7/full/3101307a.html עם זאת, אינני רופא ויש לוודא קודם כל שאכן נשללו כל האפשרויות הקשורות בבריאות הגופנית של אחותך. את כותבת שהפסיכיאטר לא אבחן "בעיה בראש", ועם זאת הוא זהה חרדה. טיפול נוגד חרדה עשוי להיות יעיל, יש לבחון אותו לאורך מספר שבועות, תוך ביקורים חוזרים אצל הפסיכיאטר לצורך בקרה ושינוי של המינון או סוג התרופה, בהתאם לצורך. טיפול פסיכולוגי-רפואי מתבקש במקרה של אחותך, וטוב מוקדם מאשר מאוחר. יש פסיכולוגים רפואיים המתמחים בתחום הנוירולוגי ובהחלט אני ממליץ להפגיש את אחותך עם אחד שכזה. אינני יודע מהי סביבת המגורים שלכם, את מוזמנת ליצור עימי קשר לאיתור מקום טיפול מתאים. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית