דמיון דברים לא אמיתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

02/03/2013 | 00:13 | מאת: רין

שלום רב, אני רק בת 14 אך אני זקוקה לעזרה לגבי אמא שלי. אני גרה עם סבתא ואמא שלי ובחצי השנה האחרונה אמא שלי כנראה התחילה לדמיין דברים לא אמיתיים והיא חושבת שזה אמיתי. בדרך כלל יש לאמא שלי ריבים עם סבתא אבל כנראה היא התחילה לדמיין דברים ועכשיו היא חושבת שסבתא שלי רוצה להרעיל את אמא שלי ולמסור עליה מידע לאנשים זרים. אני בבית כל הזמן ואף פעם לא ראיתי את סבתא שלי עושה דברים כאלה, והיא גם בחיים לא תעשה. אבל כשאני וסבתא שלי מנסים להסביר לה שכל זה זה פשוט שקרים ולמה שסבתא שלי תעשה בכלל דברים נוראיים כאלה, היא לא מאמינה לנו. היא תמיד הייתה מאמינה אלי והייתה יודעת שאני תמיד דוברת אמת אבל זה רק נעשה להיות חמור יותר ועכשיו אמא שלי חושבת שאני שונאת אותה ולא רוצה לחיות איתה! אני לא יודעת מה קורה לאמא שלי אבל היא אמרה כל כך הרבה דברים לא נכונים ואני ממש דואגת לה, והיא לא רוצה ללכת לטיפול רפואי כי היא חושבת שהיא בריאה והיא לא מבינה שהיא לא אז אני וסבתא שלי לא יכולות לעשות כלום. תוכלו להסביר לי בבקשה איך נקראת המחלה או הבעיה הזאת ומה לעשות? תודה רבה!

שלום רין, אני מבין שאת מתמודדת עם מצב מסובך ושאת לא ממש יודעת מה לעשות. אני לא חושב שהדבר הכי חשוב עכשיו זה לתת שם לבעיה, למרות שבאופן כללי קוראים לזה פראנויה, אלא דווקא חשוב לקבל עזרה. את מאוד אמיצה שפנית לעזרה וגם ככל הנראה מאוד אכפת לך מהמצב של אמא שלך, ולמרות שאת צעירה את ערנית ואחראית. אני מבין שאמא שלך לא רוצה לקבל עזרה וזה יוצר מצב קצת מסובך. אני מבקש ממך שכמו שהבנת שכדאי לשאול ולקבל עצה, אז תעשי גם את הצעד הבא שאני מייעץ לך, וזה לפנות לרופאה שמטפלת בך. האם יש רופאת ילדים או רופאה אחרת שפגשת בשנה האחרונה? אם אין רופאה כזו אז תאמרי לי האם את לומדת בבית ספר. אם כן, אז הייתי רוצה שתפני עם הנושא ליועצת, שיש לה הכשרה לטפל במקרים של בעיות שעולות במשפחה של התלמיד, והיא כבר תכוון אותך. אל תפחדי לפתוח את הנושא בפני מי שהמלצתי לך עליו (רופאה או יועצת בית ספר), כי מדובר באנשים מקצועיים ורציניים שיודעים איך לטפל בנושא מורכב שכזה. אשמח לשמוע מה עשית עם העצות שלי. יהודה

03/03/2013 | 14:24 | מאת: רין

אני מפחדת לספר לאנשים אחרים את הבעיה של אמא שלי כי הם יחשבו שמשהו אצלה ממש לא בסדר אז אני אספר לסבתא שלי את שם המחלה וכנראה היא תנסה להתייעץ עם רופאים שהיא מכירה. תודה רבה לך זה באמת עזר לי!

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית