היי יהודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

25/12/2012 | 19:42 | מאת: היי יהודה

לאחרונה אני ממש פוחד להדבק בסרטן ואני סתם דוגמא פוחד לגעת בסבתא שלי כי היא חולת סרטן או לאכול ממה שהיא הכינה או השתעלה עליו או סתם דוגמא כשאני הולך אלייה הביתה אני פוחד לגעת בדברים שלה או דברים שכאלה בבקשה תעזור לי אני סובל ובנוסף אני פוחד מלהדבק בחיידקים

פונה יקר מדבריך אני מבין, לפחות כך נראה לי, שאתה מבין שזהו פחד לא רציונלי ושאי אפשר להידבק מסרטן. מניסיוני המפגש עם חולה סרטן יכול לחולל מצוקה ופחד קיומיים. העניין טמון לרב בפחד העמוק והטבעי מפני חולי ומוות, כך שמפגש מציאותי עם מצב שכזה פותח לעיתים אצלנו תיבה של רגשות ותחושות שהיתה סגורה. אני מציע לך לגשת לפחד בצורה של שאלות שתפנה לסבתך, החל מלדרוש בשלומה וכלה בהתעניינות במה שעובר עליה. לעיתים שאלות שכאלה פותחות אצלנו חמלה והמרגיעות את הפחד. מעבר לכך זו עשויה להיות הזדמנות לשבת עם פסיכולוג לכמה פגישות ולברר איתו קצת יותר לעומק את הסוגיה הזו. בעיניי יש כאן עבורך הזדמנות להיכרות עם חלקים שלא העזת להסתכל עליהם בחייך יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית