עייפות מהחיים אבל אין אפשרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

04/11/2023 | 13:07 | מאת: א

שלום עשיתי כריתת רחם. ניתוח כלעצמו היה טעות (אני דרשתי וקיבלתי אבל לא ידעתי השלכותיו). היום שנה וחצי אחרי, אני סובלת. אני מפחדת אפילו לצאת לטייל בחול, אני לוקחת טונות של תוספתי מזון, עושה תרגילים כאילו הם יכולים לעזור בקיצור כל החיים שלי סביב הניתוח. רופאים יכולים לדעתי לשפר לי את איכות החיים בקצת: אני מתחננת שיכניסו לי לבטן רשתות כדי למנוע צניחות ובריחת שתן ויתפרו איבר מין שתפר לא יוכל להפתח. הם לא מסכימים. אני לא רוצה לחיות אבל לא רוצה להתאבד. מצד שני אם מחבל יהרוג אותי, אז מעולה. גם חסכתי חי ישראלים, גם לא התאבדתי וגם הסבל שלי נגמר. אני נוסעת לכמה התנדבויות בדרום, אבל לא מאפשרים לי באמת להסתכן. למה! אני ככה או אחרת מתה, זה מרגיז שלא נותנים לי להסתכן באמת. שאנשים בריאים מסכנים חיים בשביל מישהי שבכל מקרה עוד שנה שנתיים ברגע שתהיה בריחת שתן רצינית, צניחה איברים שאני ארגיש (ולא רק אדע שקיימת) או תפר תפתח תיסע לשוויץ להתאבד ותשלם הון בשביל זה. למה זה לא פייר.

שלום א, תודה ששיתפת ממחשבותייך ותחושותייך הכנות. המצב שאת מתארת מבחינה רפואית איננו לגמרי ברור לי, עם זאת אני מבין שככל הנראה הרופאים סברו שעדיף לא לקיים פרוצדורה של השמת רשתות בבטן. קחי בחשבון שאת זכאית לקבל חוות דעת שנייה ממומחה ללא כלות דרך הביטוח המשלים. בכל הנוגע לסוגיה הנפשית, ככל שאני מבין את חוששת וחרדה לגופך בהיבט של תפקוד מחוץ לבית. שימי לב שאת אישה פעילה , עם כוחות, שמרבה בפעילות גופנית ומסייעת לאחרים, אז תרשי לי לחזק את תורת ההתמודדות היעילה שלך. נשמע מדברייך שעיקר עיסוקך הוא במניעה של החמרה במצב הרפואי בעתיד ועל כן אני ממליץ שתגשי לחוות דעת שנייה.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית