הסבה מקצועית לפסיכולוגיה רפואית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

02/12/2012 | 12:10 | מאת: מ

אני בת 32, עומדת הינשא בקרוב, ולפני כשנתיים סיימתי לימודים אינטנסיביים בתחום מדעי הרפואה. כיום יש לי תואר PhD ועוסקת בתחום כחוקרת מעבדה בבית חולים במרכז הארץ במסגרת פוסט דוקטורט. אפשרויות התעסוקה שלי מאוד מצומצמות מאחר ומספר המשרות המוצעות בשוק הפרטי והציבורי הוא נמוך והשכר איננו מתגמל את שנות הלימודים וההשקעה המרובה בעבודה. כשהתחלתי את הפוסט דוקטורט ונכנסתי ל'עולם האמיתי', גיליתי שהעבודה עצמה משעממת, האינטראקציה עם האנשים הינה מינימאלית ורוב הזמן אני עובדת מול המחשב, ללא אתגרים אינטלקטואליים. הבחירה שבחרתי בשנות ה-20 המוקדמות לחיי כבר לא תואמת את ציפיותיי בשנות ה-30 לחיי וקשה לי לראות את עצמי יושבת עד הפנסיה (אם יש בכלל) ועוסקת במילוי דו"חות (מבחינתי זה בזבוז היכולות שלי, מתסכל, לא מתגמל ומנוון). חברים קרובים שגם הם מהתחום עשו הסבה מקצועית כל אחד לתחומו (רישום פטנטים, הוראה, תיאום מחקר קליני וכד'). בשנתיים האחרונות אני שוקלת לעשות הסבה לתחום ייעוצי או טיפולי. משחר ילדותי אני מתעניינת במחקר ברפואה ובפסיכולוגיה ומעוניינת לדעת איך ניתן לשלב את זה. מצאתי שתחום הפסיכולוגיה הרפואית הינו מרתק ורציתי לדעת האם עליי להתחיל את הלימודים מתואר ראשון ע"מ להשתלב בתחום זה? מיהן המכללות/האוניברסיטאות שמלמדות את התחום? חשוב לי לציין שנחשפתי לתחום הטיפולי במסגרת קורסים שעשיתי להעצמה עצמית וזה מרתק אותי. תודה על העצות, מאיה

שלום מאיה, אני מבין שאת עומדת בפני צומת משמעותית בחייך. השאלות שאת מעלה נוקבות וברורות וגם אם הן לא תמיד מצביעות על הכיוון לפתרון דרושים אומץ ויושרה לעסוק בהן. תחום הפסיכולוגיה הרפואית נמצא בהתפתחות מואצת הן במישור הציבורי והן במישור הפרטי, ואני בטוח שאנשים מוכשרים כמוך יכולים למצוא את מקומם בתוכו. הכשרתך הארוכה איננה לחינם ואת יכולה למצוא את עצמך ממנפת אותה לטובת קידום המחקר בפסיכולוגיה הרפואית. צרי קשר עם המחלקה לפסיכולוגיה רפואית במכללה האקדמית תל אביב יפו לברור אפשרויות שיתוף הפעולה והמעורבות בתחום. בהצלחה, צרי עמי קשר לנייד לכל דבר ועניין נוסף - 0547791931 יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית