עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

25/11/2012 | 18:01 | מאת: שמחה

אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז,לפיה יש לי גזים בתדירות גבוהה,אני מתפנה בתדירות גבוהה (מטילה צואה כ3 פעמים ביום ויותר.. בממוצע),יש לי חילוף חומרים מהיר,אני יכולה להתפנות עכשיו ולהפנות בעוד כרבע שעה כאילו לא התפנתי כלל,יש לי יציאות מתפרצות שמשמיעות קולות כמו בקבוק שנפתח. ממש קשה לי להיות ליד אנשים בגלל זה,אני מתפדחת ופוחדת שאצטרך להתפנות או שיהיו לי גזים,אני לא יוצאת עם בנים בגלל זה,אני חוששת מהרגע הזה שיפדח אותי עד מאוד. (כן זה מעיד על חוסר ביטחון גבוה אך אפשר גם להבין ממה הוא נובע,ציינתי לך את מקור הבעיה שלי),אני נורא חברותית ואוהבת להכיר אנשים,אך הבעיה הזו גורמת לי למעין פיצול,כי אני מתרחקת מאנשים בעקבותיה. תמיד כשאני בכיתת לימוד אני בלחץ מטורף בגלל החשש הזה שלי,אני חושבת על זה כל הזמן באובססיביות. יש לי תכף מבחן חשוב,ונורא קשה לי לעשות מבחנים עם אנשים בכיתה,קשה לי עם השקט,אני פוחדת שישמעו ממני רעשים. מה עושים??.. אני ממש לחוצה,אני ממש רוצה לעשות מבחן בחדר בנפרד בגלל הבעיה שיש לי..אך איך מבקשים דבר כזה?!.. יחשבו שיש לי בעיה ולא ירצו שאלמד במקום הנ"ל. אני לא מצליחה להתרכז במבחן ובשאלותיו וחושבת רק על הבעיה הדפוקה שלי. מה לעשות???..בבקשה תעזור לי!..

שלום שמחה, לפעמים הדרך הטובה היא הפשוטה. פני לראשות ועדת הבחינות לברור מתן הקלות על רקע רפואי. תמיד טוב להצטייד באישור על בעייתך בטרם תפגשי עם הגורם מהאוניברסיטה. מעבר לעניין הבחינה יש את הנושאים האחרים בהם מתבטאות ההשלכות של בעייתך הרפואית ומסיבות לך עוגמת נפש. להתמודדות יעילה יותר פני לרופא הגסטרו שלך על מנת שיפנה אותך לפסיכולוג הרפואי העובד עמו בבית החולים או במרפאה, ואם אין כזה אשמח להמליץ לך. יהודה

05/12/2012 | 03:34 | מאת: שמחה

שלום רב. הם רוצים חוות דעת רפואית. אני לומדת לפסיכומטרי וכמו שאתה בוודאי יודע הם נורא מקשים עם הקלות וכדומה,גם אין לי דרך לדעת מה אני צריכה לעשות כדי להשיג זאת (חדר נפרד),ניסיתי לברר טלפונית הם אמרו שיש להגיש אבחון של לקות למידה במידה ויש או אבחון כלשהו..מרופא מתאים,אם זה פסיכולוג/פסיכיאטר יש להם דף עם שאלות נורא ספציפיות עליו הוא יצטרך לענות,כמו למשל: גם זמן אני מטופלת אצלו,ממתי אני סובלת מזה,האם אני נוטלת תרופות,וחוות דעת מקצועית שלו וכן שאלות נוספות. אני נורא חששתי מזה,אני לא יודעת אם זה חכם להתעסק בזה, זה נראה לי רושם מוטעה,ויש סיכוי גדול שרושם זה יזיק לי בקבלה לאוניברסיטאות,הם בוודאי ידעו שנבחנתי בחדר בנפרד וכן את הסיבה לכך,ואני לא רוצה לעשות את זה לעצמי,פוחדת מההשלעות. השאלה היא איך אני מתמודדת עם זה? בבחינות ובחיי היומיום? תוכל אולי להמליץ לי על פסיכולוגית? הרבה יותר נוח לי עם אישה, אני לא מכירה פסיכולוגים ולא רוצה להמר על מישהי,זה נראה לי לא חכם במיוחד. תודה רבה.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית