חרדה ממש קשה בגלל בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

16/12/2022 | 18:50 | מאת: אנונימית

היי, אני לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה אבל לא הייתי בטוחה איזה פורום מתאים…אני בת 16 ולפני שלושה וחצי חודשים הרגשתי בליטות בצוואר, הרופא אמר שזה כלום וירד עוד כמה שבועות, הם לא ירדו והלכתי לעשות בדיקות דם ואולטרסאונד, האולטרסאונד הראה הרבה בלוטות לימפה מוגדלות אבל תקינות ובבדיקת דם היו כמה ערכים גבוהים ולפי הרופא הם מראים קשר לזיהום…עבר חודש ועשיתי שוב אולטרסאונד שיצא תקין (עדיין בלוטות מוגדלות) ובדיקת דם שהערכים קצת ירדו אבל עדיין יש דברים גבוהים, עכשיו עבר חודש ועשיתי בדיקת דם והערכים בנורמה חוץ מערך של משהו אחד שבכל מקום באינטרנט אומרים לי שזה קשור לסרטן…אני שלושה וחצי חודשים חווה המון התקפי חרדה ואני ככ מפחדת בגלל זה, ראיתי המון סיפורים על אנשים שהרופאים לא לקחו אותם ברצינות וזה עלה להם בבריאות, במיוחד בסוג סרטן שגורם לבלוטות לימפה לגדול…אני ככ מפחדת ברמות שקשה להסביר וכל תחושה חדשה בגוף מביאה למחשבות שאולי אם יש לי סרטן חס וחלילה הוא התפשט וזה למה התחושה מתקיימת (למשל לפני כמה ימים שלקחתי נשימות עמוקות היה לי כאב חד בגב ובאינטרנט כתוב שזה יכול לקרות מסרטן ריאות אז חשבתי שאולי חס וחלילה הגיע לשם סרטן…) אני לא יודעת כבר איך להתמודד עם זה הציונים שלי יורדים כי אני לא מצליחה להקשיב בשיעור ואני מתנהגת מגעיל לאנשים כי אני ככ אומללה בעצמי ואני מוציאה עליהם.. אני מרגישה שאני חיה על זמן קצוב ואני פשוט לא יודעת מה לעשות..אני הגעתי למסקנה שהדבר היחיד שאני אאמין לו זה ביופסיה אבל אף רופא לא יתן לי כי הם לא לוקחים אותי ברצינות… איך אני אמשיך לחיות עם מחשבות כאלו שאני פשוט חיה על זמן קצוב עד שיתחילו לי חס וחלילה תסמינים ורק אז הרופאים יקחו אותי ברצינות? אני כבר ממש משתגעת.תודה.

שלום רב, אני חושב שאת כבר לא יודעת למה ולמי להאמין, וזה מצב לא פשוט. כמובן שזה לא המקום שלי ולא של הפסיכולוגיה בכלל לקבוע מה היא האמת מבחינה רפואית, בשביל זה יש רופאים מומחים, וכמובן שאת זכאית על פי חוק לקבל חוות דעת שנייה (ושלישית ורביעית). את מתארת ככל הנראה מצב של חרדה מתמשכת, שהחלה במשהו מציאותי (בלוטות מוגדלות) ונמשכה למשהו המצוי בדמיון ובמחשבות (תוצאות הרות אסון בעתיד) ללא שתוכלי להרגיע את החרדה על ידי מידע אובייקטיבי שניתן על ידי הרופאים. כך התחלת לחפש מידע באינטרנט והרופאים הפכו "חשודים" בהתייחסות לא רצינית שעשויה להוביל להתפתחות מחלה קשה. כמובן שאינני יודע ואינני יכול להעריך מהי האמת, ככלל אני נוטה לסמוך על חוות הדעת הרפואיות וגם לקבל חוות דעת נוספות אם יש ספקות. אבל צריך לדעת מתי והיכן למתוח את הגבול כי אחרת לחרדה יש אופי של הטלת ספק אינסופית שמובילה למבוי סתום. אני מציע שתגשי לייעוץ אצל פסיכולוגית רפואית מומחית, את יכולה למצוא את זה מאוד עוזר לעשות סדר בחרדות ובמחשבות. וגם כמובן, במידה וזה לא נעשה, לשתף את הקרובים אלייך ולשאוב מהם ביטחון ועזרה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית