שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

01/11/2012 | 01:19 | מאת: דגנית

המליצו לי לעבור בדיקת קולונוסקופיה ואני דוחה את הבדיקה בגלל חששות שונים. בנוסף לפחד מסיבוכים אפשריים, אני חוששת מאד מהטשטוש . שמעתי שמטרת הטשטוש היא לגרום לנבדק לשכוח את הבדיקה. אני מאד חוששת שאאבד שליטה ואומר דברים במהלך הבדיקה שלא אזכור אחר כך. בתור אחת שסובלת מהצפה של תכנים אובססיביים רגישים וטורחת מאד כל הזמן על מנת להסתיר אותם ( דבר הכרוך במאמץ רב), הסיוט שלי הוא שאבדן שליטה זמנית יגרום לי לפלוט משהו בנושא. אי הוודאות לגבי זה ירדוף אותי. אני לא יודעת מה לעשות. תודה מראש.

שלום דגנית, הנושא שאת מצביעה עליו הוא מורכב וקשה לי בהיעדר מידע קודם לגבייך לגבש המלצה טובה דיה. הטשטוש איננו גורם לאובדן זיכרון ואיננו גורם למטופל לפלוט דברים ללא שליטה, זו איננה מטרתו וזו איננה התוצאה שלו. הטשטוש מפחית את רמת הרגישות העצבית והכאב הכרוכים בבדיקה, ובהחלט את מודעת למתרחש ויכולה לתקשר עם הצוות המטפל בך. זוהי איננה הרדמה מלאה. ושוב עלייך להיוועץ ברופא המטפל בך על מנת לוודא את הדברים. חוץ מכך חששותייך כבדים ולא כדאי שתגשי לבדיקה בכל מקרה כשאת במצב נפשי של חרדה ומחשבות כפי שתארת. אנא פני לפסיכולוג רפואי שבהכשרתו ליווה לא אחת מטופלים לבדיקות מסוג זה ובכך תצליחי לגשת לבדיקה עם בטחון רב יותר ועם ציפיות ריאליות. לכל דבר נוסף אנא כתבי אליי. יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית