תופעה בעייתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

08/02/2022 | 12:34 | מאת: סתיו

בחור שסובל מבעיה קצת מוזרה של הרבה השתנה בבית ולחץ בפיפי אבל בחוץ זה פחות קורה ( לפעמים קצת לוחץ ) וזה רק בשנים האחרונות התחיל ככה יכול להיות שזה מנטלי הדבר הזה ושזה שייך לתרפיסטים ולא רופאים מקצועיים ?

שלום סתיו, בהחלט יכול להיות לכך הקשר נפשי, בהינתן שעבר הערכה רפואית אצל אורולוג שקבע שאין בעיה אורגנית. בספרות המקצועית ובקליניקה אנחנו פוגשים כפסיכולוגים רפואיים מצבים המכונים שלפוחית רגיזה , אז ניתן לראות את הקשר בין מתח נפשי לבין התנהגות הטלת שתן, למשל כאשר יש תחושת דחיפות בהטלה ללא שיש באמת כמות מספיקה. ככל שהדבר מציק לו ופוגע בתפקוד המצופה בבית, אמליץ על פנייה לטיפול פסיכולוגי קצר מועד ‏ובו מיקוד בניהול מתחים ביום יום.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית