התמודדות עם מחלה כרונית ונזק נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

16/09/2021 | 20:50 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 28. גילו אצלי באיחור רב לצערי מחלה אוטואימונית שגורמת לנשירה הצטלקותית בלתי הפיכה של השיער, ליכן פלנופילריס. איבדתי את רוב שיער הראש,חלק מהגבות,שיער גוף,ריסים בפרק זמן מאוד קצר. כיום אני לא מזהה את עצמי במראה(תווי הפנים שלי פשוט השתנו בקצב מאוד מהיר). אני מסתובב עם יחידת שיער היום שאמנם מזכירה מאוד את מה שהיה לי אבל זה פשוט לא אני. כיום מטופל בתרופות לא פשוטות של דיכוי חיסוני(מתוטרקסט,פלקוויניל,סטרואידים) לנסות עצור את המחלה. ניסיתי טיפול פסיכולוגי זה לא עזר. נוגדי דכאון למיניהם גם לא עזרו והאמת שאני כבר לא כל כך אוהב לחיות בתצורה הנוכחית. נשמע קלישאתי אבל אני נשאר פה רק בשביל החברים והמשפחה. אני סטודנט לרפואה ויש לי זכרון מעולה ואני לא חושב שאני אי פעם אצליח לשכוח את המראה הקודם שלי שאיבדתי בפרק זמן מאוד קצר ואני לא יודע איך ממשיכים מכאן. אני מאמין שחיים עם איכות חיים ירודה וסבל הם חיים שלא שווה לחיותם(ההשקפה האישית שלי). האם יש תקווה או שנדונתי בחיים האלה לסבל נפשי לצמיתות? האם אני אי פעם אוכל להשלים עם המום שהמחלה הותירה בי?המחלה הותירה בי צלקת פיזית ונפשית ונראה ששום דבר לא יכול לסייע וכל מה שנותר זה לסבול. אשמח לדעת אם יש דרך להפחית את המצוקה הנפשית. תודה רבה, מתנצל אם זה היה ארוך,א.ל.

הי ניב, תודה שפנית. אתה נשמע מיואש וככל הנראה לא מתכוון ללכת לטיפול פסיכולוגי, שאם הבנתי נכון מדבריך ניסית וזה לא סייע. צר לי לשמוע זאת, עדיין מחובתי האתית נוכח המצוקה שלך זה קודם כל להפציר בך לא להתייאש ולנסות שוב טיפול פסיכולוגי, ולבדוק שאתה מתחבר למטופל.ת ולסגנונם. אנחנו במאה ה 21 עם אנשי מקצוע מעולים וידע טיפולי רב שהצטבר ומונגש כיום בשירות הפסיכולוגי הציבורי, למשל דרך המרפאה בה אתה עורך מעקבים בביה"ח, בטח אם אתה פרסונל שם. חוצמזה לשאלותיך- בןודאי שיש תקווה בוודאי שתוכל להשלים עם המום בוודאי שניתן לסייע דרכים להפחית את המצוקה: 1. ללכת לעוד טיפול, ולבדוק רק את נושא החיבור לפרסונה של המטפל.ת 2. להתחיל למנות באופן יומי את כל מה שאתה אוהב ומעריך בעצמך ובגופך 3. כל יום תשים לב,לצד הכעס והתסכול, לעצור ולהעריך את מה שהוא חלק מחייך ביום יום 4. יש לך זכות מלאה לכעוס ולהיות מתוסכל ומיואש, אבל מחובתך (חבות לשיפור המצב הנפשי) לתקשר את המצבים האלה כל שבוע עם אדם זה או אחר שאתה סומך עליו שידע להקשיב ולהכיל ללא שיפוט או ביקורת או ניסיון שתהיה מישהו אחר 5. שב ותלמד לעשות מיינדפולנס לבד או עם פסיכולוג או עם חבר.ה או אחר 6. בחרת מקצוע שמטרתו לסייע להפחית מצוקה של אחרים, תשאל את עצמך למה, למה בחרתי דווקא בזה, התשובה שתתן היא בקרוב התשובה שאתה זקוק לה לגבי שאלת התקווה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית