תחושת צמאון כרונית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

27/02/2021 | 23:30 | מאת: שגיא

אני בחור עם בעייה של הרגשה של צמא כרוני - אני שותה הרבה ביום גם שלא צריך + במיוחד בקיץ וגם בחורף אבל פחות ואם אני מסתכל רטרו לפני 20 שנה אז זה אדם פשוט לגמרי אחר אני בן 40 + ותרמתי כליה לפני 10 שנים ועם עודף משקל וגם מבקר הרבה בשירותים וגם אני חושב כל הזמן על אוכל ואוכל הרבה בין הארוחות בצורה אובססיבית מה גורם לזה ומה הפתרון אם גם רופא כללי לא בדיוק עזר ?

שלום שגיא, אם אני מבין נכון מדבריך אז הקושי שאתה מתמודד איתו לא מגיע ממקור גופני, כלומר בעייתך איננה קשורה בתפקוד לקוי כלשהו של גופך (בהנחה שביצעת את כל הבדיקות הדרושות עם רופא המשפחה שלך). אם כן יש מקום לבחון את המקור הנפשי-רגשי לעיסוק הרב שלך באוכל ושתייה. עשויים להיות לכך מקורות שונים, החל ממצוקה רגשית שאתה סוחב מעברך או כזו שעלתה לאחרונה בחייך ועד להרגלים או דפוסי אכילה לקויים שלא נתת עליהם את הדעת. בימינו, ביצוע הערכה פסיכולוגית בסיסית לבעייתך , זמינה בכל קופת חולים, על ידי כוח אדם מקצועי ומיומן. אל תהסס לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה להערכה פסיכולוגית במסגרת הקופה, אתה יכול להיתרם מזה רבות. בהצלחה וחג שמח

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית