חרדה מבדיקות רפואיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

26/12/2020 | 10:24 | מאת: Move

איך ניתן לנטרל חרדה מביצוע בדיקות רפואיות ועליית לחץ דם כתוצאה מכך עד כדי 180/110 בזמן מדידה. איך מנטרלים את האפקט בניתוח התוצאות בבדיקות תקופתיות?

שלום רב, זו בהחלט סוגיה חשובה. תגובת חרדה לבדיקות רפואיות אכן עשויה להשפיע על מדדים כגון לחץ הדם. יש מגוון שיטות עבודה בפסיכולוגיה להקלה בנושא ביניהם שיטת הביופידבק, אשר מאושרת הטיפול במסגרת קופת החולים. אני ממליץ שתפנה לרופא המשפחה שלך ותבקש הפנייה שכזו. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית