החלפת מטפלת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

06/12/2020 | 22:18 | מאת: צח

שלום רב, ביתי בת 18, טופלה בעבר אצל פסיכותרפיסטית שמתמחה בהבעה ודרמה בטיפול בילדים ונוער. כילדה וכנערה סייעה לה ונראה שיפור . בארבעת החודשים האחרונים חזרה לטיפול אצלה, התעוררה חרדה רבה שמלווה בהתקפי חרדה. החרדה עוצמתית ולמרות שחלפו 4 חודשים הילדה במצב מחמיר לטעמי. בשיחה עם המטפלת ניסיתי להתייעץ מה עלי לעשות, והיא ציינה כי אין משהו אחר שעלי לעשות. הילדה משוחחת איתי ואני מקשיב ומנסה להרגיע (השיחה מרגיעה אותה למעט זמן לעיתים ). אני מתחיל לחשוב שהטיפול לא מסייע לה, וכנראה סייע לה כילדה, המטפלת מתמחה בילדים ונוער ואולי פחות מתאים טיפול במבוגר?. אני שוקל להעביר את הילדה לטיפול של פסיכולוגית קלינית שקבלתי המלצות מאנשים קרובים שטיפלה בהם במצבי חרדה. אשוחח עם הילדה בנושא כמובן. אודה לשמוע את דעתך בנושא, מה מומלץ במצב כזה, וכן האם יש משהו חשוב בשיחה עם הילדה, וכן בשיחה עם המטפלת ? תודה רבה

שלום רב, אתה בהחלט עושה נכון כשאתה שוקל לשוחח על כך עם בתך. החלפת מטפל.ת היא בהחלט אפשרות סבירה, בטח כאשר המטפל.ת סבורים שהטיפול הנוכחי מיצה את עצמו מסיבה זו או אחרת. מטפלים שונים במומחיות שלהם ולכן מומלץ טרם העברת הבת לטיפול אחר לברר לגבי הניסיון של המטפל.ת החדשים בשיחת הטלפון הראשונה או אף בפגישה פנים אל פנים. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית