התלבטות לגבי טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

31/10/2019 | 16:57 | מאת: איריס

שלום, אמי בת ה 90 אמורה לקבל טיפול בזריקות ארוכות טווח למניעת שברים. כל הרופאים שהתייעצנו עמם המליצו. הבעיה היא שקראתי הודעות רבות של מטופלים בתרופה זו מכל העולם בקבוצות מדיה חברתית. הם מתארים חיים שנהרסו ותופעות לוואי נוראיות ובלתי הפיכות. לטענתם אין מודעות בקרב הרופאים והם נוטים להתעלם מסיבות שלהם. הם כותבים שאם היתה יותר מודעות לבעיה, התרופה לא היתה נרשמת .ניסיתי לשאול את הרופאים איתם התייעצתי והבאתי חומר מודפס אבל הם סירבו לראות או להתייחס וענו (קצת בכעס) רק שזאת ההמלצה שלהם. מכיוון שידוע שמחקרים של חברות התרופות נוטים להיות מוטים, אני כבר שנה מתלבטת ולא יודעת לאן לפנות ואיך ניתן לדעת מה נכון ומה לא. אודה לך בעד כל עצה.

שלום איריס, ההתלבטות שלך קשה וכנה ומעמידה בספק מבחינתך את אמינות העמדה הרפואית. נשמע שאת נוטה לתת אמון במערכת הרפואית ורואה בה כתובת מקצועית להקל על המצב הרפואי של אמך. החשדנות מצד שני, ככל שהבנתי, באה מתקשורת שלך עם מתמודדים אחרים עמם שוחחת ברשת. הניסיון שלי מראה שכשאדם הולך עם מה שהוא מאמין לרב הוא חווה יותר היענות לטיפול. היה מעניין אותי מה אמך חושבת ורוצה, כמובן בהינתן שאמך בקו הבריאות מבחינה מנטלית . אני סבור שאת מעוניינת רק בטובתה, תשקלי את סדר העדיפויות מבחינתך ונסי להתייעץ בקול רם עם אדם קרוב , איתו/ה תשקלי את הבעד ונגד, את סדר העדיפויות בהינתן המצב העכשווי של אמא. צאי מנקודת הנחה גם, שאף רופא, שסבור שטיפול בקו מסוים הוא היעיל ביותר, לא יעלים עין וימנע משינוי הטיפול ככל שיתברר כי התגובה לטיפול היא שלילית.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית